Wij zijn Albert en Mara en wonen negen maanden per jaar in Spanje en zijn drie maanden verdeeld over het jaar met vakantie in Nederland vanwege onze kinderen en kleinkinderen.

zaterdag 31 maart 2012

Beachshots op het strand van Katwijk

Allereerst een meteorologische terugblik op maart 2012. De afgelopen maand was droog, zonnig en uitzonderlijk zacht. In De Bilt bedraagt de gemiddelde temperatuur circa 8,3 graden tegen 6,2 graden normaal. Daarmee staat maart 2012 op een gedeelde derde plaats van de zachtste maanden in ruim een eeuw.
De warmste maart beleefde ons land in 1991 met gemiddeld 8,8 graden.

In het zuiden van ons land kwam de temperatuur op 22 en 23 maart 2012 al boven de 20 graden. Ell in Limburg noteerde met 20,8 graden de landelijk hoogste temperatuur. Het komt niet vaak voor dat het al zo vroeg in het jaar zo warm is. In De Bilt werd op 23 maart 19,7 graden gemeten en dus net geen warme dag, want dan moet het minstens 20 graden zijn.
bron: KNMI

- Klik op de foto's voor groter formaat -

Ze vallen onder de categorie streetshots, maar ik noem ze beachshots omdat ze genomen zijn op het strand van Katwijk in maart. Zonder commentaar plaatsen wij ze, want de beelden spreken voor zich. SAMEN genieten van je ijsje met mooi lenteweer.


9 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Ja, zo mag het wel weer zijn.
Het is nu maar guur en koud hoor.
Fijne zondag Albert.

Redstar zei

Het weer wat we hadden was buitengewoon extreem voor de tijd van het jaar. Het is 1 april, en april doet wat hij wil. Na ijsheiligen gaan d eplanten pas naar buiten, en dat is pas na 11 mei.

Sjoerd zei

Hier schijnt de zon, voorlopig even niets te klagen...

Renesmurf zei

Het zuiden is altijd warmer dan het noorden, dat is niks nieuws.

We hebben genoten van het zonnetje, en hopelijk gebeurt het nog vaker.

Hanny zei

Dit weer is heel normaal voor Nederland. Niet te veel op letten, dan heb je er het minste last van. Het goede weer komt heus weer terug.

Gerda Bergsma zei

Eigenlijk zouden we wat regen moeten hebben. Niet omdat ik regen leuk vind. Maar de paasvuren staan volgend weekend gepland. Vorig jaar gingen ze door de droogte niet door. Dat zou jammer zijn. Ik vind je foto's prachtig!

gerdaYD zei

Goh lieve Albert, bedankt om me al was het maar dit moment dat ik je blog bezocht, te laten dromen...

Leo zei

De Britten voorspellen sneeuw en vorst, en ook in ons land wordt het af en toe heftig. Met name het noorden krijgt winterse toestanden. Dus april brengt het hoge gemiddelde van maart alvast aardig naar beneden...

Foto FietsMargreet zei

Leuke foto's op het strand van Katwijk, waar ik 16 jaar woonde.
Een bijzondere maand maart, maar dat is het hele begin eigenlijk al van 2012. Gelukkig viel het weer zondag en vandaag goed mee. Vandaag was het met 14 graden en geregeld zon, vooral vanmorgen, en weinig wind zelfs aangenaam weer.
Groetjes