Wij zijn Albert en Mara en wonen negen maanden per jaar in Spanje en zijn drie maanden verdeeld over het jaar met vakantie in Nederland vanwege onze kinderen en kleinkinderen.

Even uitleggen wat gerdaYD bedoelt met "dada" = Vlaams:
dada (de ~ (m.), 's) ‘Dat is mijn dada.’ betekent ‘daar ben ik gek van’, ‘daarvan hou ik het meest’. → Fr. mon dada = mijn stokpaardje
vgl.ook dat is mijn dada niet - Ik hou van treinen, dat is echt mijn dada. - Haar dada is koken voor vrienden en familie.

maandag 5 maart 2018

Een spoorse terugblik

Op Zondag 10 December 2017 ging de NS Dienstregeling 2018 in. Dit betekende het einde voor de materieelserie DM'90. De lijnen waarop de DM'90 nog reed worden nu bereden met FLIRT-3 stellen van Keolis Nederland. Één treinstel is overhandigt aan het Spoorwegmuseum. Het stel, de 3426, ging op Zondag de 10e van december van Zwolle naar de loods in Blerick, maar vanwege werkzaamheden werd er een opvallende route gereden. Vanaf Zwolle werd er via Winterswijk gereden richting Nijmegen. Vanaf daar ging het stel over de Maaslijn naar Blerick.
- Click on photo to enlarge -

Het is 16.07 uur als de NS Reizigers DM'90 3426 als trein 82103 door Nijmegen heen rijd onderweg naar Blerick. Aangezien het de hele middag had gesneeuwd lag Nijmegen (en bijna de rest van Nederland) onder een dik pak sneeuw.

1 opmerking:

FRANK103 zei

Toch vind ik dat ook karakteristieke treinstellen, helaas komen die nooit in Noord Holland, ik heb ze nauwelijks echt zien rijden. Dat gaat nu niet meer lukken ook.