zaterdag 6 april 2019

Hoorn is mijn geboortestad


De Engeltjesbrug in Hoorn is een houten klapbrug tussen de Korenmarkt en de Bierkade. De brug is in 1937 nieuw gebouwd op de plek van een voorganger. Op 16 november 1965 werd de brug opgenomen als rijksmonument. In 2015 is de brug geheel gerestaureerd, waarbij de bovenbouw geheel verwijderd werd.

Op de volgende foto zie je hoe mooi die Engeltjesbrug ligt tussen de Korenmarkt en de Bierkade. Vooral de panden langs de Korenmarkt doen mij als Horinees glimlachen van plezier. Deze brug bracht mij er toe om vandaag het nummer van Simon & Garfunkel te kiezen, met nog eens een toegift!
Ik wens je een fijn weekend. Grtz Mara


Simon & Garfunkel - Bridge over Troubled Water (from The Concert in Central Park)


Toegift:
Simon & Garfunkel - Mrs. Robinson (from The Concert in Central Park)

Voor meer Zwijmelen op Zaterdag, klik hier.

N.B. Op 19 september 1981 gaven Paul Simon and Art Garfunkel een memorabel gratis concert in Central Park in New York. Het optreden, dat naar schatting bijgewoond werd door meer dan 500.000 muziekliefhebbers, werd gehouden om geld in te zamelen voor het park waar gespeeld werd. Door jarenlange kortingen op het onderhoud verkeerde Central Park begin jaren tachtig namelijk in niet al te beste staat.
Als duo was Simon & Garfunkel in de jaren zestig wereldberoemd geworden. De twee gingen in 1970, op het hoogtepunt van hun roem, echter uit elkaar. Beiden gingen solo verder. Voor het eerst in Central Park stonden de twee Amerikaanse folkmuzikanten weer samen op het podium. De registratie van het optreden werd opgenomen en een jaar later uitgebracht. Het was het eerste live-album dat de twee gezamenlijk uitbrachten.
Tijdens het optreden in Central Park werden eenentwintig nummers ten gehore gebracht, zoals Bridge over Troubled Water en Mrs. Robinson, maar ook nummers uit beider solo-carrière. Het album en de filmregistratie werden een doorslaand succes.

7 opmerkingen:

Marja zei

Ik was altijd al een grote fan van dit duo. Heerlijke muziek. Mooie plaatjes van Hoorn. Fijn weekend.

Iris Papilio zei

'Bridge over troubled water' blijft mijn favoriet van hen.
Leuk dat achtergrondverhaal over de brug in je geboortestad Mara!
Fijn weekend en leuk dat jullie weer meedoen!

AnneMarie Winter zei

Simon en Carfunkel, wie kent ze niet van toen. Ik weet nog dat de solo gingen maar ik kan me eigenlijk geen enkel nummer herinneren die ze alleen hebben uitgebracht.
Zal wel aan mij liggen waarschijnlijk om de eenvoudige reden dat het me niet meer aan sprak.

FRANK103 zei

Leuke muziek van Simon en Garfunkel, van Paul Simon is de lp Graceland natuurlijk ook wereldberoemd, heel ernstig als je die niet kent!

Dwarsbongel zei

Die muziek was soms even een geweldig mooie verademing. Jammer dat ze zo uit elkaar groeiden dat het samen niet meer ging.
Nadat ze solo gingen kwam Paul Simon wel steeds langs met allerlei projecten, van Art Garfunkel is eigenlijk alleen "Bright Eyes" tot me doorgedrongen. Jammer van die prachtige stem, dat die zo buiten de algemene muzikale kanalen bleef.

rias-weblog zei

Simon en Garfunkel. Muziek om bij weg te dromen.
Fijn om jullie weer in blogland te zien.
Lieve groetjes.

natasja zei

Ik ken de beelden van dit concert. Nooit geweten wat de aanleiding hiervoor was. Mooi...