donderdag 19 januari 2017

Terugblik naar 8 januari 2015

Met HTM Buitenlijner 58 en museumbus 327

Op 8 januari 1965 reed ’s avonds om 19.30 HTM buitenlijn-motorwagen 59 als laatste dienstwagen vanaf de Turfmarkt als lijn 37 naar de remise ’s-Gravenmade. Passagiers, die verder naar Delft wilden, moesten hier overstappen op de bus. De rest van die avond reden alleen bussen als lijn 37 naar Delft. Vanaf 9 januari 1965 reden bij de HTM uitsluitend nog PCC cars.
Op 8 januari 1965 werd deze foto gemaakt.


Donderdag 8 januari 2015 is de laatste tramrit van 50 jaar geleden herdacht en opnieuw zoveel mogelijk in scène gezet op exact hetzelfde tijdstip.


Motorwagen 59 bestaat al lang niet meer, maar de 58 (met daarachter bijwagen 779), was een waardige plaatsvervanger. Tegen 20.00 uur kwam de tram aan bij de voormalige tramremise ’s-Gravenmade. Hier stond museumbus 327 klaar om samen met de 58 op de foto te worden gezet.

5 opmerkingen:

Renesmurf zei

En zo blijft toch niets hetzelfde, wat eigenlijk wel jammer is. Maar mensen blijven vervoerd worden.

gerdaYD zei

Goede morgen A & M. Wat een schitterend idee om op deze manier oud met nieuw te vergelijken!
OT: veel plezier aan de Costa del Sol, geniet er van en van de lekkere temperaturen!

gerdaYD zei

Goede morgen daar in het zonnige Spanje, geniet er maar van en wees blij dat je op tijd warmere oorden opzocht want hier zwaait Koning Winter de plak!

FRANK103 zei

Toch leuk die oude trams! Het materiaal in Den Haag en Rotterdam ken ik alleen een beetje uit de tijdschriften, omdat mijn vader altijd een bedrijfsauto had gingen we ook bijna nooit met het openbaar vervoer.

Tine de Jong zei

Wat een gezellige en mooie fotoserie uit jullie herinnering. Mooi blog. Kom zeker nog eens vaker inzien. Wens je mooie dagen in Spanje en in Nederland.