maandag 15 mei 2017

Sporend de nieuwe week in

In verband met het 150-jarig jubileum van de spoorwegen in Nederland werd van 24 juni tot en met 6 augustus 1989 in Utrecht een groot aantal activiteiten georganiseerd, zoals een tentoonstelling, een materieelshow en stoomlocparades. Tevens werden tal van extra ritten gereden. Onder meer kwam de NMBS gedurende vier weekeinde met extra treinen naar vanuit Antwerpen naar Utrecht.

Op zaterdag 24 juni 1989 rijdt loc 12 004 van de NMBS bij Zegge met de 'Katreine Express' van Antwerpen Centraal via Tilburg naar Utrecht C.S. Met een grote knipoog naar onze Vlaamse fb vriendin GerdaYD plaatsen wij deze foto's van Bart van 't Grunewold.
- Click on photo to enlarge -

Nog ééntje maar dan bij Nispen.

2 opmerkingen:

FRANK103 zei

Ik vind dit echt een schitterende lok, heb hem zelf ook in het echt gezien. Het is dat een schaalmodel van deze machine heel prijzig is, anders had die zeker op mijn zolder gestaan. Nu staat er alleen een Duitse 03 met stroomlijn beplating.

gerdaYD zei

Goede morgen A & M en een even goede week gewenst. Reuze bedankt voor de foto's van deze mooie loc, het is fantastisch die in volle actie te zien en niet in een museumconcept!
Ook bedankt voor je interessante uitleg op de Bij-tak-dag, je hebt er je werk ingestoken!