dinsdag 26 september 2017

Een spoorse terugblik

Met een treinkruising in Barneveld-Centrum op 22 juni 1995
Vóór het tijdperk van de Valleilijn werd volgens normale NS-dienstregeling overigens niet gekruist in Barneveld-Centrum; dat gebeurde in Lunteren. Dat voldeed bij de frequentie van 1x per uur in de daluren en 2x per uur in de spitsen. Treinkruisingen vonden daarom enkel plaats bij vertragingen of bij extra ritten, zoals in dit geval. Voor Veteranendag reden de Hondekoppen 780+781 een extra slag Arnhem - Amersfoort via de Kippenlijn.

Extra leuk was dat voor de Kippenlijn een samenstelling van 8 bakken reizigersmaterieel uitzonderlijk lang was; dat past niet langs de perrons. Maar dat hoefde ook niet want de IC-kleurstelling op de beide Hondekoppen werd eer aan gedaan; ze reden non-stop naar Amersfoort. Rechts staat Plan V 853 te wachten om haar reis als stoptrein (ja, dat heette toen nog geen sprinter) voort te zetten naar Ede-Wageningen, foto Davy Beumer.

3 opmerkingen:

FRANK103 zei

Die linker hondekop vind ik erg fraai, wij gingen vroeger nooit veel met de trein, maar gelukkig heb ik daar wel een keer in gezeten.

Kiekplaotiesenzo zei

Deze treinen komen mij nog het bekendst voor.
Tegenover mijn ouderlijk huis was het station, vandaar!

gerdaYD zei

Een mooie spoorse terugblik Albert en Mara, zeker nu die nieuwe intercity trein in aanbouw is die veel andere, oudere treinstellen zal vervangen!