zaterdag 20 april 2019

In Memoriam Paul Severs

Paul Severs is een Belgische zanger die groot geworden is met de hulp van zijn manager Silvain Tack, de voormalige direkteur en eigenaar van Radio Mi Amigo. Tack gaf hem een contract bij zijn platenfirma Start, waarna verschillende singles werden uitgebracht. Met Catharina (eind 1969) en Hey baby (1970) bereikte Severs de vijftiende plaats van de Vlaamse hitparade, maar de echte doorbraak volgde later in 1970 met het nummer IK BEN VERLIEFD OP JOU. Dit lied werd een grote hit in Vlaanderen en stond bijna een half jaar in de hitlijsten genoteerd. Bovendien kende het lied ook veel succes in de Engelstalige versie van Octopus (I'm so in love with you).
In de eerste helft van de jaren zeventig scoorde Severs nog meer grote hits. Na het succes van Ik ben verliefd op jou verscheen in oktober 1970 een nieuwe versie van zijn eerste single Geen wonder dat ik ween, dat dit keer wel een hit werd. Ook liedjes als Irina, Vaarwel en tot weerziens, Ieder mens en Ik heb rozen voor je mee behaalden hoge noteringen in de Vlaamse hitparades. In 1974 verschenen de singles Ze komt terug en Lief, die Sylvain Tack actief promootte op zijn zeezender Radio Mi Amigo. Severs presenteerde hier ook wekelijks een verzoekprogramma.

Op 12 maart 2019 kreeg Paul Severs bij een fietstocht een zware hartaanval en werd in een kunstmatige coma gehouden. Enkele dagen en weken nadien wisselde zijn toestand tussen stabiel en kritiek alsook tussen natuurlijke coma en bij bewustzijn. Severs overleed op 9 april 2019 in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht op 70 jarige leeftijd. R.I.P. Paul
De uitvaart van Paul Severs vindt op 23 april plaats in zijn thuisgemeente Halle. Voor meer info, klik hier.Voor meer Zwijmelen op Zaterdag, klik hier.

7 opmerkingen:

Marja zei

Heerlijke zwijmels. Fijne paasdagen.

Melody zei

LIefdesverklaringen... die wil je wel van degene voor wie je hetzelfde voelt

Fijn pasen gewenst.

jokezelf zei

Ach ja, Paul Severs, die was verdwenen in de krochten van mijn herinneringen, maar nu herken ik het meteen weer. Dank voor dat leuke clipje ook!
En hetzelfde geldt voor Octopus. Ook al zo'n diep weggezakte herinnering, maar direct weer geactiveerd bij de eerste tonen.

FRANK103 zei

Nee, dit zegt me niks, ik had ook nog nooit van Paul Severs gehoord.

Ferrara zei

Dit is zwijmelen.

Iris Papilio zei

Paul Severs is mij niet bekend... wel van 'onze' leeftijd hè.
Het nummer van Octopus is heerlijk om te horen, het heeft iets speciaals dat mij raakt!
Fijne week!

Dwarsbongel zei

Deze muziek is geheel aan mij voorbij gegaan. Dat zal het gevolg zijn van de slechte ontvangst van de piratenzenders waar ik toen woonde, maar ook dat genre Nederlandstalige muziek boeide mij geenszins.
De naam Paul Segers kende ik niet, of ik de naam Octopus in deze context had gehoord kan ik niet meer terughalen.
Ik heb mijn racefiets ook alweer een paar keer uitgelaten, en als ik iemand zie kijken van: nou, dat is ook geen echte Mathieu van der Poel-snelheid, dan denk ik: kom maar eens terug als je zelf 70+ bent. Ik heb wel eens gezegd: als ik dood naast m'n fiets gevonden word, dan weet je dat ik tot het laatst plezier gehad heb. Ik hoop dat dat voor Paul ook opgaat. R.I.P.