zaterdag 28 juli 2012

Fluitekruid, wilgenroosje, wespennest en de Nikon F55

Wat is de natuur en fauna mooi in Drenthe als de zon schijnt. Alles ziet er vrolijk uit. Te beginnen met het fluitekruid langs een sloot.
- Klik op de foto's voor groter formaat -Het wilgenroosje bloeit overal en deze paarden in de wei vermaakten zich uitstekend met elkaar.


Tot slot dit wespennest langs die sloot. Met gepaste afstand op de plaat gezet. Je weet maar nooit met die beestjes. Ze beginnen zo te steken zeker als je op hun territorium komt.


Vervolgens zijn we van Noord-Sleen even op en neer naar Assen gereden (92 km v.v.) om daar een fototoestel op te halen dat Albert gekocht had via Marktplaats voor een leuke prijs. Hij is er heel erg blij mee, want het is zijn allerlaatste analoge spiegelreflexcamera. Ik heb het over de Nikon F55 28-80mm. Het toestel was slechts 2 jaar gebruikt, zag er z.g.a.n. uit, de originele doos zat er bij evenals de aankoopbon plus een tas. Soms zijn er zaken in het leven die je gewoon weer terug wilt hebben. Heb jij dat ook wel eens? Groetjes Mara

Dit is de laatste analoge spiegelreflexcamera van Albert,
de Nikon F55 met een AF Zoom-Nikkor 28-80mm objectief f/3.3~f/5.6.
Up-date: Voor alle duidelijkheid: hij gaat er NIET mee fotograferen.
Gewoon aangekocht voor de verzameling als een stukje sentiment.
Foto's maakt hij met één van zijn twee digitale camera's van Canon.

16 opmerkingen:

Sjoerd zei

Nee, ik zou geen tweede keer dezelfde camera kopen, maar ik ben wel nog in het bezit van mijn eerste computer, een Sinclair ZX80.

Mara zei

@ Sjoerd: Even ter verduidelijking. Bij de aanschaf van zijn eerste digitale camera heeft Albert zijn Nikon F55 ingeruild. Omdat het zijn laatste was wilde hij hem graag terug hebben. Fotograferen doet hij er niet mee. De eerste computer van hem, een Apple Classic staat nog steeds bij ons op zolder.
Grtz Mara

Marja zei

Wat een prachtige natuurbeelden.

Billy zei

ook onkruid kan heel mooi zijn...

Groetjes!

Leo zei

Mooie camera! Gaat Albert hem ook echt weer gebruiken? Ik heb nog steeds mijn oude Minolta SLR, waarmee ik duizenden dia's en foto's maakte voor het digitale tijdperk. Zelfs een diafilm zit er nog in...Maar ja, wie maakt er nog dia's tegenwoordig....

FRANK103 zei

Ik heb een aantal van mijn oude analoge camera's nog, je kreeg er toch weinig meer voor bij inruil. Zo heb ik meerdere pentaxen en een minolta liggen, maar ook mijn eerste digitale spiegelreflex, een minolta 5d, die overigens defect is. Dus ik begrijp het best! Overigens zijn die oude lenzen nog goed te gebruiken op de huidige digitale spiegelreflexen, zo kan je op een voordelige wijze het glaswerk aardig uitbreiden!

Leidse Glibber zei

Gek he ik heb niets met mijn oude camera;s maar ja die waren dan ook niet echt bijzonder.
Alhowel ik nog wel met plezier terug denk aan mijn hele oude Zenith camera. :-)

oma zei

Ha Albert en Mara,

Mooie foto's, de wespen hou ik ook liever op afstand.
Mooi toestel, we zien vast de resultaten hier verschijnen.
Zelf wil mijn analoge ontvanger ELK 639 niet kwijt. oma
http://www.radiomuseum.org/r/telefunken_allwellenempfaenger_elk63.html

Kiekplaotiesenzo zei

Jaaaa! drenthe is echt mooi !!!!

Wim zei

Wanneer je fotografeerde met een fotorolletje dat over de datum was, wist je nooit wat je kon verwachten. Die tijd is nu voorbij ;-)

Marjolijn. zei

Ik heb niet veel met camera's, mijn oude heb ik niet bewaard.
Ook al heeft hij heel veel jaren dienst gedaan.
Mooi is het in Drenthe..!!

gerdaYD zei

Ik begrijp hem wel, een speeltje uit de tijd dat de digitale camera nog in de kinderschoenen stond of zelf nog helemaal niet bestond (?), dat wil je hebben als verzamelaar, vooral omdat er waarschijnlijk heel leuke herinneringen aan kleven... toch?
OT: mooie fotoreportage over de fauna in Drenthe Mara!

Aart zei

Mooie natuurplaatjes. Lekker fris.
En leuk Albert, een verzameling analoge camera´s aanleggen. Is het objectief nog te gebruiken op je digitale camera?
Groetjes uit Barbarroja

Anoniem zei

mooie foto's, ook hier bij ons (België en Nederland)is de natuur prachtig, maar we beseffen het niet altijd.
Ik heb mijn vorige (analoge) toestellen niet meer, maar ik begrijp de nostalgie naat het eerste fototoestel wel.

tagrijn zei

Toch leuk om dit toestel dan weer eens in de hand te kunnen nemen. Denk dat er geen rolletjes meer te koop zijn, maar dat maakt in dit geval niets uit. Mooie Drentse plaatjes.

Foto FietsMargreet zei

Pas maar op met die wespen en zeker de grote, de hoornaar. Kijk maar bij mij op de weblog en klik op Ria fotografeert. Die is gestoken, juist ja in Drenthe (in Havelte).
Mooi de natuur, maar Drenthe is ook mooi. Ik kom er niet voor niks bijna elk jaar wel voor vakantie.
Bijzonder om zo'n oude analoge camera te kopen en niet te gebruiken. Ik heb met de analoge helemaal niks, maar die waren ook niks bijzonders. En de eerste digitale ook niet, maar zit nu ook in de Canon-familie.
Groetjes